Пандемията удря всяка нацията по слабото й място. Извън всемирната

...
 Пандемията удря всяка нацията по слабото й място. Извън всемирната
Коментари Харесай

Руснаците се презапасяват с водка

 

Пандемията удря всяка нацията по слабото й място. Извън всемирната фикс идея за тоалетна хартия, холандците изкупиха тревата, американците се презапасиха с оръжие, а руснаците прегърнаха водката.

Търговците оповестиха за всеобщи продажби на алкохол, написа „ Ведомости “. Едни афишират нарастване от 20 %, други - от 30 % и то единствено за последната седмица, откогато и в Москва взе да става с напрежение поради жертвите на вируса.

В същото време търговците оповестиха, че се подвигат цените и на вносния алкохол.

По-рано организацията „ Трезвая Россия “  написа писмо до премиера Михаил Мишустин с предложение да вкара ограничаване в продажбите на алкохол поради пандемията с аргумента, че Световната здравна организация приканва да се ограничи използването на алкохол по време на битката с инфекцията. Малко евентуално е това да се случи.

Междувременно един от уважаваните вирусолози в Москва разгласи, че чака пика на епидемията в Русия да настъпи най-рано след месец. Анатолий Алщейн добави, че там епидемията се развива по-бавно, само че напомни, че в Италия преди четири седмици обстановката не изглеждаше толкоз сериозна, а в този момент там ситуацията е пагубно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР